Invitasjon til Ambassadør-kurs for Hitra

Ved slutten av fjoråret ble det gledelig konstatert at 2016 var et bra år for reiselivet på Hitra og Frøya, og for Trøndelagskysten generelt.

 Statistikk fra KystNorge AS, destinasjonsselskapet for reiselivsbedrifter på Trøndelagskysten, viste en økning i kommersielle gjestedøgn (jan-okt) på 8,9 prosent for vår region sammenlignet med samme periode i 2015. Til sammenligning hadde Trøndelag en økning på 5,1 prosent og Norge totalt 4,9 prosent økning i kommersielle gjestedøgn, ifølge KystNorge. Stadig flere oppdager altså Trøndelagskysten og de fantastiske produktene vi kan by på.

 “Nå må vi bare bygge videre på denne positive trenden ved å vise fram øyriket, by på fantastiske smaker fra kysten, og formidle historien om kystfolket. Gjennom godt vertskap skal vi gi gjestene det lille ekstra som gir dem lyst til å bli noen dager til, og aller helst komme tilbake flere ganger.” Dette skrev daglig leder i KystNorge AS, Laila Støen, i en julehilsen til sine forbindelser i fjor.

 Og nettopp dette er det vi ønsker å bidra til nå, når vi tilbyr et Ambassadørkurs til alle som jobber i reiselivs-, service- og handelsnæring i øyriket, akkurat nå i starten av sommeren og høysesongen. Kall det gjerne en liten kick-off! En vitamininnsprøytning etter vintersesongen :-D

 Vi vet at førsteinntrykket er svært viktig, og det er derfor viktig å øke bevisstheten på at vi alle er vertskap for de besøkende, og at vår egen innsats og holdning gir gode ringvirkninger for alle, på mange måter, for hele øya, for hele regionen.

 Kurset er et gratis halvdagskurs, og alle deltakere blir etterpå tildelt et kursbevis designet av Hitra’s egen Ingolf Jektvik. Kurset avsluttes med en deilig lunsj fra DalPro’s skattkamre.

 Kurset er som nevnt spesielt rettet mot reiselivs-, service- og handelsnæringen, men er åpent for alle så lenge det er plass. Vi tilbyr kurset på tre forskjellige tidspunkt, for å gjøre det mulig for flere ansatte fra samme bedrift å delta. Påmelding på forhånd er nødvendig.

 

                                   Sted:                          Fjøset, DalPro

                                   Klokkeslett:               9-12.30

                                   Dager du kan velge mellom:

                                                                       Tirsdag 13. juni
                                                                       Onsdag 14. juni
                                                                       Tirsdag 20. juni
 
                                   Pris:                           Gratis, støttes av Hitra kommune

 

                                   Påmelding:                Til DalPro på telefon 97 15 72 66 eller 48 11 46 54 , innen fredag 9.juni

 

 

Vi håper at så mange som mulig vil delta på, og få nytte av, dette kurset!

 

 

Om Ambassadørkurset

 DalPro AS er arrangør av årets kurs, med økonomisk støtte fra Hitra kommune.

 

 Kursinnhold:

       Den gode ambassadør

       Vertskapsrollen

       Holdninger og service

       Hitra som attraktivt reisemål

       Lokale severdigheter og opplevelser

       Veiviserkunnskap

 

 Kursholder er Anna-Marie Haugen, som var med og utviklet og holdt det som ble kalt “Vertskapskurs”, da det for første gang ble arrangert av Hitra Næringsforening i 2008.

I 2009 og 2012 holdt hun kurs for elever på ungdomsskolen og videregående skole på Hitra, i samarbeid mellom næringsforeningen og Hitra kommune, og den gang fikk kurset navnet “Ambassadørkurs”.

 

Anna-Marie har tidligere jobbet både i overnattingsbedrifter og på spisesteder, hun har jobbet i turistinformasjon på Hitra, og var i fem år ansatt som formidlingsansvarlig på Kystmuseet i Sør-Trøndelag. Etter den tid jobbet hun noen år som reiseleder i et ekspedisjonsfirma, hvor hun ledet nordmenn på tur til Kilimanjaro og gjennom Peru. I tillegg har hun selv vært mer og mindre på evig reisefot rundt om i verden, i nesten 10 år av sitt liv. På denne måten har hun bred erfaring med reiseliv både som leverandør og kunde. Hennes bakgrunn i drama/teater gjør henne også til en god formidler, og responsen på de tidligere kursene, og Anna-Marie som kursholder, har vært svært god.